Hjältar

BLOGG OM HJÄLTAR

 

Här presenterar vi kontinuerligt artiklar om personer som vi anser är hjältar och det på grund av att de skapar en bättre integration genom fantastiska idéer, engagemang och ledarskap.

Fadi - Integrations och mångfaldsguru

 

Fadi Barakat är en stjärna inom integration av nyanlända. Han har egen erfarenhet att bli bortsållad i urvalsprocesser, ibland med det goda rådet ”byt namn”.  Idag jobbar han med utveckling av integrationsfrågor.

För Integration.nu berättar Fadi om sin syn på hur Sverige kan bli bättre på integration.

 

Läs bloggen

Social hållbarhet, värderingar och privata initiativ

 

Reflektioner från möten om integration under Almedalen 2017. Afghanistan och Aleppo är inte särskilt schyssta varumärken! Detta säger Magnus Berg, integrationsansvarig på Ledarna. Värderingar påverkar oss i våra möten med nyanlända. Privata företag tar nu ökat ansvar och erbjuder praktik och anställer nyanlända.

 

Läs bloggen

Eko-odlarna skapar "grön" integration

 

Eko-odlarna i Södertälje är ett exempel på ett väl fungerande arbetsintegrerat socialt företag. Alla deltagare arbetar utifrån sin egen förmåga och syftet är att förflytta deltagare närmare en plats i samhälle och arbetsliv. Varje dag kommer cirka 20 deltagare som har till syfte att arbetsträna eller rehabiliteras

 

Läs bloggen

Gastronaut – världens mat till ditt matbord

 

Gastronaut ger möjlighet att via en app beställa hemlagad internationell mat och få den levererad av kocken själv. Idag har Gastronaut avtal med 250 hemmakockar från världens alla hörn.

 

Läs bloggen

100 nyanlända har fått personligt mottagande

Vår första blogg är en intervju med Ebba Hagander Mir som är medgrundare till nätverket Välkommen till Värmdö och som nyligen fått "Årets utmärkelse för social insats av Värmdö kommun

 

Läs bloggen

Integration.nu

Är en mediehub för integration och mångfald

 

Kontakt: info@integration.nu