Blogg

Blogg: Integrationshjältar

och trender


Här presenterar vi kontinuerligt artiklar om personer som vi anser är hjältar och det på grund av att de skapar en bättre integration genom fantastiska idéer,  engagemang och ledarskap. Vi kommunicerar också om aktuella trender i ämnet.

10 tips att maximera integrationen 


Integrationen har gått i stå pga pandemin och arbetslösheten har slagit extra hårt mot utrikesfödda. Nu krävs ett större engagemang för att få igång ett effektivt integrationsarbete. Integration.nu har tagit fram 10 tips med aktiviteter för civilsamhället.


Läs bloggen


Mångfald allt viktigare i näringslivet


Nu kommer uttalanden om vikten av mångfald från finanelten och vi ser börskurser som påverkas positivt av jämställdhet och mångfald och företag använder inkludering i sitt varumärkesbygge.
Läs bloggen

Bli språkrör för ny unik studie om integration


Facts of integration är en ny unik studie för att stödja en effektivare integration. Resultatet från undersökningen kommer att beskriva tillståndet vad gäller integration och mångfald på arbetsplatser. 


Läs bloggen


Att våga anställa

Att ha ett jobb är en av de viktigaste faktorerna för inkludering. Företagen som anställer nyanlända behöver bli många fler för att minska segregation och arbetslöshet. Vi gör ett besök i doftfabriken på Värmdö, en dynamisk arbetsplats som skapar tillväxt.


Läs bloggen

Med PR skapar vi bättre integration

Kommunicera mera och kraftfullare och dra nytta av PR-effekten som ger legitimitet för nyanlända och samtidigt kommer fler företag att engagera sig i integrationsfrågorna.


Läs bloggen

Fördomar krossas när vi möts

Vi behöver en ny strategi för en effektivare integration. Var hittar vi de goda förebilderna? Vilka aktiviteter måste genomföras?Läs bloggen

Omvänd integration - lösning på segregationen


Bloggen om integration har läst och kommenterar Stockholm handelskammares rapport "Hårda fakta". Här finns intressanta fakta men också nya lösningar. Bloggens slutsats blir bl a omvänd integration.


Läs bloggen

What integration means to me

Vår nya samarbetspartner Kawthar Karout på Crossed Paths of Europe skriver en gästblogg om integration och mångfald och vad Crossed Paths of Europe erbjuder. Här kan företag och anställda delta i fotoprojekt tillsammans med nyanlända.


Läs hela bloggen

Fyra tips för bättre integration


Mångfald skapar innovationer och ger ökad lönsamhet.  Det visar forskningen. Men det kan också innebära negativa aspekter såsom konflikter och osämja. För att lyckas krävs ett gediget värderings och kommunikationsarbete. Vi ger fyra tips för bättre och effektivare integration och mångfald. 

Läs hela bloggen

Digitala lösningar skapar bättre integration


Det kommer allt fler nya digitala lösningar som kommer att påverka och snabba upp integrationen framöver. Vem agerar och vilka lösningar ser vi nu och framöver?

Läs hela bloggen

Västeråsmodellen gör succé


Ikea, McDonalds och Arbetsförmedlingen berättar om ett lyckat projekt som ger långsiktig effekt med jobb och inkludering.  Över 80 procent av deltagarna fick jobb och hälften blev arbetsledare på McDonalds

Läs hela bloggen

Stödjer nyanlända kvinnor att starta eget


Sisters in Business är en organisation som stöttar kvinnor, med utländsk bakgrund, att komma närmare sin egen dröm – ett eget företag.


Idéen med Sisters in Business kommer från behov att ge stöd till nyanlända som inte vill försörja sig med ett traditionellt jobb då de kanske varit egna företagare i sina hemländer.

Läs hela bloggen

Fadi - Integrations- och mångfaldsguru


Fadi Barakat är en stjärna inom integration av nyanlända. Han har egen erfarenhet att bli bortsållad i urvalsprocesser, ibland med det goda rådet ”byt namn”.  Idag jobbar han med utveckling av integrationsfrågor.

För Integration.nu berättar Fadi om sin syn på hur Sverige kan bli bättre på integration.

Läs hela bloggen

Social hållbarhet, värderingar och privata initiativ


Reflektioner från möten om integration under Almedalen 2017. Afghanistan och Aleppo är inte särskilt schyssta varumärken! Detta säger Magnus Berg, integrationsansvarig på Ledarna. Värderingar påverkar oss i våra möten med nyanlända. Privata företag tar nu ökat ansvar och erbjuder praktik och anställer nyanlända.

Läs hela bloggen

Eko-odlarna skapar "grön" integration


Eko-odlarna i Södertälje är ett exempel på ett väl fungerande arbetsintegrerat socialt företag. Alla deltagare arbetar utifrån sin egen förmåga och syftet är att förflytta deltagare närmare en plats i samhälle och arbetsliv. Varje dag kommer cirka 20 deltagare som har till syfte att arbetsträna eller rehabiliteras.

Läs hela bloggen

Gastronaut – världens mat till ditt matbord


Gastronaut ger möjlighet att via en app beställa hemlagad internationell mat och få den levererad av kocken själv. Idag har Gastronaut avtal med 250 hemmakockar från världens alla hörn.

Läs hela bloggen

100 nyanlända har fått personligt mottagande

 

Vår första blogg är en intervju med Ebba Hagander Mir som är  medgrundare till nätverket Välkommen till Värmdö och som nyligen fått "Årets utmärkelse för social insats av Värmdö kommun

Läs hela bloggen